Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов в парламента СНИМКИ: Румяна Тонева
Валери Симеонов в парламента СНИМКИ: Румяна Тонева

Марияна Николова е професионалист, затова я предложих. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в парламента за Марияна Николова, която вчера пое неговия пост като вицепремиер.

"Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички, бих ги нарекъл действия или успехи. Тя е юристка и подготвяше всяко решение, било то на Министерския съвет, било то като законопрект, било като наредби. Нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвала чрез кабинета на вицепремиера. Включително и за чистотата на въздуха и приемането на наредбите за твърдите горива. Всички тежки проблеми, свързани с екологията, които за съжаление все още не са решени. Всички тези въпроси са минавали през Марияна Николова. Няма нищо по-естествено от това, за да продължи работата на този кабинет не като някаква политическа институция, каквато внушават хората, а като реално действащ механизъм, то беше тя да продължи работата. Има неща, които все още не са завършени, а тя е професионалист. В случая според мен е много добре, че тя не е политик, защото трудно ще я провокирате с политически въпроси. Тя е човек, който е в страни от политиката. Мисля, че това е добре за държавата. Няма писано правило, че тя трябва да е политик. А да сложим само някой политик, който ще се върти на стола ....", заяви Симеонов.

"Аз не съм човек, който се крие. Просто си гледах дебатите по телевизията и по едно време ми писна, и си тръгнах", отсече Симеонов на въпрос защо не е присъствал на дебатите за оставката му в пленарната зала вчера, а е стоял в кабинета на зам.-шефа на НС Емил Христов.

Питайте Сидеров защо не я е подкрепил, отвърна той на журналистически въпрос защо неговият колега и лидер на "Атака" Волен Сидеров не подкрепи избора на Николова.

"Лични отношения нямам с тази жена и никога не съм имал. Не съм имал и помисъл. Знаете, че в отношенията между двата пола трябва да има някаква химия, а такава няма", категоричен бе той.

"Сигурността на кабинета не е била под изпитание. За спокойствие не мога да говоря. Там работата винаги е била свързана и с противопоставяне на отделни виждания, отделни схващания, но в крайна сметка пак нещата се решават на заседание на Министерския съвет", коментира още Симеонов.