Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Капитанът на България Ивелин Попов атакува вратата на Кипър при равенството 1:1 в мача от Лигата на нациите.
Капитанът на България Ивелин Попов атакува вратата на Кипър при равенството 1:1 в мача от Лигата на нациите.

Българският национален отбор не успя да победи Кипър като гост и завърши 1:1 в предпоследния си мач в група 3 от дивизия С на Лигата на нациите.

При същия резултат терена в Люблана напуснаха и другите два отбора от групата Словения и Норвегия.

Така нашите остават на второто място, но всичко ще се реши след последните срещи в понеделник, в които играчите на Петър Хубчев приемат Словения, а норвежците гостуват на Кипър.

На терена на стадион ГСП в Никозия българите бяха очевидно по-добрият отбор, но пропуснаха да реализират близо половин дузината си чисти положения.

Вратата на домакините бе разпечатана чак в 89-ата минута, когато резервата Николай Димитров реализира отсъдената в полза на неговия отбор дузпа.

Шведският съдия Ал Хаким я свири за нарушение срещу капитана на България Ивелин Попов.

Кипърците поведоха в 24-ата минута с попадение на Панайотис Захариу в 24-ата минута.

Още преди почивката българите изпуснаха поне две положения за изравняване, а през второто полувреме - още два пъти по толкова.

Сега за нашите е зедължително да бият Словения у дома с поне два гола разлика и да се надяват Кипър да отмъкне точка от Норвегия или поне да падне само с гол.

Ако България завърши на първото място в групата си, ще се изкачи в по-горна дивизия за следващото издание на Лигата на нациите и ще получи допълнителен шанс за класиране на финалите на европейското първенство през 2020 г., ако не успее да се класира директно от квалификациите.

Това може да е възможно и ако сме втори, но при положение, че Норвегия се класира директно.