Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Авторът
СНИМКА: Авторът

11 са пострадалите при катастрофата на пътнически микробус, която стана тази сутрин към 7,30 часа в Кърджали, съобщиха от полицията.

8 от пострадалите са настанени на лечение в кърджалийската болница, а 3-ма са освободени след преглед.

Трима от пострадалите са в отделението по травматология - двама от тях са с травма на гръбнака, а една жена е със счупена ръка. Двама са приети в хирургично отделение, но все още не може да се каже какво е състоянието им, съобщиха от кърджалийската болница. Още на 3-ма от пътниците в преобърнатия автобус се извършват различни изследвания.

От полицията потвърдиха, че вина за преобръщането на микробуса има шофьорът му. Той предприел неправилна маневра за включване в движението на ул.“Първи май“, отнел предимство и бил ударен от правилно движещ се лек автомобил "Дачия". От удара микробусът, в който пътували работници, се преобърнал странично на пътното платно.

Тестовете на водачите за алкохол с техническо средство са с отрицателни резултати. Движението в района на катастрофата не е ограничено. На мястото на произшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група. Ще бъде образувано досъдебно производство.

Десетина минути по-късно на кръстовището в кв.“Веселчане“ е станал пътен инцидент без пострадали. Товарна кола и лек автомобил „Фолксваген“ изчаквали на червен светофар. В същото време към кръстовището се движила линейка с включен звуков сигнал. При зелена светлина на светофара водачът на лекия автомобил направил опит да даде път на линейката, минавайки пред товарната кола, която го ударила. Вследствие на удара лекият автомобил са качил на тротоара.