Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Удар със сила над 20 тона е премазал двете възрастни жени от Карнобат, тръгнали към гробищата на Архангелова задушница, 3 ноември, разкриха експерти пред “168 часа”.

"При скорост от 60 км/ч тежестта на автомобила се увеличава 15 пъти. Мерцедесът, с който са блъснати пешеходките, тежи около тон и половина. Сметнете сами за каква сила на удара говорим", коментира пред наш репортер инж. Георги Тимнев от Бургас, експерт по пътна безопасност и разследване на ПТП (виж карето - б.а.).

Все още не е установено с каква скорост се е движил мерцедесът на 18-годишния Алекс Димов от циганската махала на Карнобат, тъй като се чака съдебно-техническа експертиза. Спецове обаче са категорични, че младежът

здраво е натискал газта и се е движел

с не по-малко

от 60 км/ч

“168 часа” научи, че до момента на кървавата катастрофа младият шофьор се е качвал само веднъж в мерцедеса убиец.

Получил го предния ден от родителите си като подарък, че 19 дни по-рано си взел шофьорската книжка. Алекс нито е познавал колата, нито е имал изградени умения, но това не му е попречило да демонстрира увереност зад волана.

В ранната утрин на 3 ноември той и 13-годишният брат на жена му тръгнали за памперси.

Алекс има бебе на един месец от още ненавършилата 16 г. Катя, с която живеят на съпружески начала. Миналото лято

двамата вдигнали богата циганска сватба в квартала,

но без да подписват в гражданското. Според осведомени влюбените се страхували да не ги погнат властите и решили да изчакат 16-ия рожден ден на момичето.

Алекс и изгората му Катя на пищна сватба в циганската махала в Карнобат през 2017 г.
Алекс и изгората му Катя на пищна сватба в циганската махала в Карнобат през 2017 г.

Докато 18-годишният младеж карал към магазина за памперси 70-годишната Ганка Николова и съседката й Каля Георгиева, на 84 г. , тръгнали за гробищата. И двете имали по един починал син. Каля го изгубила преди 6 месеца, а Ганка - преди 20 г.

На тротоара на ул."Петър Берон" 33 бабите се заприказвали със свой съсед, но точно в този момент върху тях връхлетял мерцедесът на Алекс.

Мъжът, който бил по-млад, успял да отскочи и се отървал на косъм. Двете жени обаче били премазани.

Автомобилът първо подскочил на шосето, кривнал вдясно, след това

шофьорът завъртял волана рязко наляво Качил се на тротоара, блъснал жените и огънал електрически стълб. 70-годишната Ганка издъхнала на място, а по-възрастната Каля починала седем часа по-късно в бургаската болница.

"Бабичко, не умирай!", повтарял над трупа

на едната жена изпадналият в шок младеж. Свидетели на катастрофата разказват, че той започнал да си къса дрехите, щом разбрал, че жената на тротоара е мъртва.

Каква е версията на защитата на Алекс в съда, четете в печатното издание