Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията в Козлодуй успя да разкрие бързо две телефонни измами в крайдунавския град , при които две възрастни жени бяха ощетени с над общо 11 хиляди лв. В понеделник 75-годишна жителка на града бе измамена от непознат, представил се на домашния й телефон за комисар Петров.

Мнимият полицай съобщил, че дъщеря й е претърпяла злополука и трябва да се плати сумата от 29 хиляди лв. за животоспасяваща операция. Стреснатата баба обаче заявила, че разполага само с 5 хиляди лв. и по инструкция от непознатия, оставила парите до дърво на улица в Козлодуй.

Същият ден била измамена и 68-годишна жена от Козлодуй, която неизвестен заблудил, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници. Жената дала 5 806 лв. и 150 евро, които оставила на посоченото й място.

След получения сигнал, полицейските служители предприели незабавни оперативно-следствени действия, в резултат на които установили и задържали извършителите. Това били двама младежи на възраст от 21 и 22 години от Козлодуй, криминално проявени и осъждани. Полицейските служители са намерили и иззели от тях 3 200 лв., като част от парите на измамените жени. По двата случая са образувани отделни досъдебни производства.