Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Ангелов Снимка: Архив
Слави Ангелов Снимка: Архив

Случилото се със семейство Баневи изглежда все едно прокуратурата е в предизборна кампания. Беше доста неочаквано, защото всички обикновени хора бяхме свикнали такива като тях да не ги наказват, заяви по Нова телевизия главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов.

Банев е типичен представител на олигархията - бивш комсомолец и стругар в Харманли по време на управлението на Тройната коалиция получава абсолютно безплатно от един областен управител на ДПС 300 декара край морето - това е земята под управляваният от него комплекс "Русалка". Това е само един от многото случаи, когато държавата му помага в сделките.

Под негова власт са около 130 предприятия, които са унищожени, като оцеляват само онези, които е успял да продаде. Никой обаче не му е потърсил отговорност. Затова днес едни такива арести изглеждат по-скоро неестествени, каза Ангелов.

Впрочем прокурорите не носят никаква отговорност за провалените дела срещу такива като Банев, а държавата после плаща луди пари за това в Страсбург. Защо им търсят отговорност за 1,5 млн. лв., след като държавата плати 15 милиона само за да унищожи вредните отпадъци от "Полимери", попита Ангелов. Според него целта на цялата зрелищност на ареста на Баневи и показването на личните им вещи е за да хранят народа, който отдавна знае, че показаното е от кражба.

Слави Ангелов прогнозира , че давността на такива престъпления е от 8 до 10 години. И че разследването ще се проточи толкова, че да поискат Баневи да се прекрати делото по давност, което се е случвало много пъти.