Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обичал да яде грахови и доматени супи, след тях омлети и австрийски десерти

Не могъл да устои на изкушението да си разтвори в кафето шоколадовите бонбони

Още в началото на века Хитлер знаел, че месото е вредно, и го изключил от диетата си. Според анализа на ЦРУ в изключително редки случаи си позволявал малко пиле с ориз или пушена сьомга като предястие.

През 1932 г. д-р Седжуик наблюдавал режима му и установил, че Хитлер става сутрин около 9,30 ч,

закусва с ябълка, топло мляко, придружени с едно слабо кафе, кроасани с малко масло и мармалад. След което му носели лекарствата - хапчета за сън и за по-добро храносмилане, които приемал след всяко ядене.

Обядът му обикновено закъснявал, защото Хитлер нямал нормален апетит. Най-често му носели грахова или доматена супа с пармезан, последвана от омлет с аспержи, гъби или спанак, карфиол и зелена салата. Обичал и гъби с кнедли.

За десерт искал австрийски сладкиши, палачинки или нещо сладко с варено брашно. В 17 ч пиел кафе или чай с ром,

придружени с някаква торта

Никога не могъл да устои на изкушението да си разтвори качествени шоколадови бонбони в кафето.

До 1922 г. Хитлер пушел и пиел бира, но по-късно, когато прочел, че това е вредно за здравето, се отказва от тези навици и в това отношение бил активно подкрепян от интимния си приятел Рудолф Хес.

Когато хората се възхищавали от аскетичния му начин на живот, Хитлер отговарял: "Ако веднъж разбера, че нещо не е добро за мен, тогава спирам да го ям. Знам, че месото, бирата и никотинът могат да увредят организма ми, и не се поддавам. Това решение се взема веднъж завинаги. Толкова ли е чудно?"

Когато се хранел, обикновено пропускал първоначалните разговори, но след час-два се включвал. Според анализа на ЦРУ това ставало с прочутите му монолози, които започвали така: "Когато бях във Виена ..."

Как Фюрера изтощавал гостите си, четете в хартиеното издание.