Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на с. Добруша Ивайло Илиев.
Кметът на с. Добруша Ивайло Илиев.

Кметът на врачанското с. Добруша Ивайло Илиев да бъде оставен в ареста с постоянна мярка задържане под стража реши районният съд във Враца по искане на прокуратурата. За общинския съветник от ДПС в Криводол Ивайло Вълков остава мярката домашен арест. Повдигнатото обвинение срещу двамата е за отглеждане на канабис.

В началото на октомври те бяха хванати от полицията да прибират реколта от нива с канабис в землището на Добруша. В наркоплантацията край селото бяха открити 137 стръка канабис, засадени в саксии и кошчета, вкопани в почвата. От тях са иззети 76,660 килограма зелена листна маса и около 800 грама сух канабис. В района бяха намерени и иззети предмети и химически препарати, използвани при отглеждане на растенията.

Първоначално кметът и общинският съветник бяха задържани от полицията за 24 часа, а после пуснати на свобода. Защитниците и на двамата заявиха, че обжалват последното решение пред окръжния съд в определения тридневен срок. Според закона наказанието за двамата варира от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 хил. лв.