Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов СНИМКА: Архив
Валери Симеонов СНИМКА: Архив

Валери Симеонов заяви, че няма да подава оставка, защото няма налице причина за това."Просто няма за какво", натърти вицепремиерът в Министерския съвет в присъствието на работодателите, които застанаха зад него, предаде "Канал 3". 

"Аз стоя зад своите думи, категорично, винаги съм казвал истината, добави", Симеонов. На въпроса коя е истината, той повтори вече придобилите печална известност думи за "кресливите жени" и "уж болните деца". Истината боли, но заставам зад думите си, натърти пак Валери Симеонов.

"Протестите на БСП не ме притесняват, нормално е опозиционна сила да иска оставка. Нека ги събират с рейсове и да ги карат, няма проблем, не ме притеснява това", заяви още лидерът на НФСБ.

Той все още не е говорил с премиера по въпроса за оставката, но подчерта, че както няма налице лична причина да подаде оставка, така няма и политическо решение на коалицията, която го е задължила да заеме поста в правителството.

Работодателите като един застанаха зад гърба му и обвиниха улицата в натиск над правителството.

Нелегитимно е искането на оставка под натиск на улицата, това си е чиста хунта, изригна Евгени Иванов от КРИБ.

Ще си тръгна от правителството само, ако моите коалиционни партньори в "Обединени патриоти" по поискат на заседанието на Съвета на коалицията - така, както са ме номинирали за заместник министър-председател.

Това заяви току-що пред "24 часа" вицепремиерът Валери Симеонов.

Той изтъкна, че премиерът Бойко Борисов не може да му поиска оставката, защото на поста са го номинирали Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, и технически само те могат да го махнат. И по-специално вторият - вечната синя каска, уточни Симеонов. В мига, в който военният министър му каже "Отивай си", вицепремиерът щях да се изнесе от правителството и да стане депутат.

"Това е единствената причина, поради която може да си тръгна, и тя е политическа. Лична морална не чувствам, защото между "кресливи жени" и "уж болни деца" има 13 други думи", изтъкна Валери Симеонов в изявлението си специално пред "24 часа".