Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече почти 5 години великият шампион е в повърхностна кома, но може да доживее и дълбоки старини благодарение на скъпата апаратура и добре обучените медицински сестри

През нощта вали пресен сняг, а на сутринта огрява слънцето. Той облича с нетърпение скъпата си екипировка и щрака на автоматите ски последен модел. Не забравя да сложи на главата и супермодерната си каска. Стръмният заснежен склон сякаш го зове да се спусне колкото е възможно по-бързо. Само този, който никога не се е качвал на ските, не знае какво удоволствие е да караш по прясно навалял сняг в слънчевата утрин.

Михаел Шумахер оправя ръкавиците си и се оттласва мощно към своето последно ски спускане в живота. Никой никога няма да разбере какво точно се случва няколкостотин метра по-надолу по пистата. Полицията скалъпва някаква официална версия, според която световният шампион във Формула 1 съвсем за кратко напуска обработената писта и точно тогава ската му закача камък. Опитният иначе скиор губи контрол и се забива с главата напред в по-голям камък.

Каската спасява живота му. Но какъв живот е точно това?

Шумахер не умира, но и не се връща в света, който всички ние познаваме. След две мозъчни операции, извършени веднага след инцидента, той остава заклещен в собственото си съзнание, в онази ничия територия между мрака и светлината. От онзи фатален 29 декември 2013 г. досега един от най-известните спортисти за всички времена е в кома.

Може ли да се случи чудо и Шумахер да се събуди - четете в хартиеното издание на списание "Космос".