Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Минути след плаването на пожара екип огнеборци е на мястото. Снимки:Борислав Пенков
Минути след плаването на пожара екип огнеборци е на мястото. Снимки:Борислав Пенков

Домът на бургаския фоторепортер Борислав Пенков е бил подпален около 03,30 ч. тази нощ, съобщиха от полицията. Запалена е гума, поставена непосредствено до входната врата на апартамента му. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. На мястото на инцидента полицаи са извършили щателен оглед, като иззели част от изгорялата автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.

Задържан е 37-годишен бургазлия, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Пламъците са унищожили  електрическото табло с 15 електромера, които се намират наблизо, тъй като жилището на фотографа е на 1-я етаж.

Това е трити опит за сплашване на колегата фоторепортер, но този път атаката е много по-сериозна. На два пъти неизвестни чупеха прозорците на жилището му с камъни. Това се случваше докато вървеше дело в Бургаския районен съд за нападение над фоторепортера Пенков, по което подсъдим бе Петър Биберов-Кюфтето. Той се призна за виновен, че е е ударил фоторепортера докато  снимал щетите от пожар в известно бургаско заведение миналата есен.

В отделно дело Пенков е предявил граждански иск за 50 000 лв. срещу Биберов за нанесени морални вреди. 

Страхувам се за живота си, сподели пред наш репортер Борислав Пенков.