Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки, който не повтаряше рекламната теза на сайта “Биволъ”, че русенската журналистка е убита заради тяхното разследване за “Джи Пи Груп”, бе руган мощно.

Кого обслужва това заслепяване, за да не вярват българите на очевидното.

Стереотипното мислене е наистина опасно

В понеделник публикувах една статия, в която изразявах съчувствие към близките на убитата Виктория и настоявах това престъпление да не бъде забравено и да бъде направено всичко възможно извършителите и подбудителите да бъдат наказани.

След като излезе статията ми,

бях подложен

на невероятен

тормоз във

фейсбук

- бях наричан расист, отвратителен само и защото бях употребил думата циганин като възможен извършител на това престъпление, а не повтарях като папагал рекламната теза на “Биволъ”, че това е затваряне на устата на разследваща журналистка, която е съобщила за тяхното - на “Биволъ”, разследване и е била наказана от мафията.

Всъщност повечето хора бяха и са убедени, че това е точно така, макар че бе очевидно за какво става дума. Това е вредата от стереотипното мислене. Това е истинският расизъм - да си обясняваш света според предразсъдъците, които имаш.

Задържаният Северин Надеждов през цялото време бе пред очите на всички и точно като един талебовски “черен лебед” сега буди изненада.

Глей сега -

циганин!

Всички - от шефа на ООН Гутериш през Дезир, шефа по свободата на медиите в ОССЕ, който отмени посещение в България, на което трябваше да дърпа ушите на Бойко Борисов, че мафията убива журналисти у нас, до Манфред Вебер - шпиценкандидата за шеф на ЕК, който се извинява на България. (Виж интервю с него на 15-а стр.) Истината бе пред очите им, но не може да е толкова просто - ясно е, че мафията е забъркана. На тези българи не им е чист косъмът, идват тук да ни изядат хайвера.

Но расист не е Гутериш, а аз. Много се обидих на този етикет, защото наистина нямам никакви предразсъдъци към други хора по етнос, цвят или нещо друго. Като дете съм израснал с цигани - много от детските ми приятели бяха такива или татари и арменци. Съседите ни бяха още евреи, руснаци староверци, турци, румънци и немци в прекрасния и космополитен град Силистра. Освен това циганите са индоевропейци и ако някой има предразсъдъци към тях, това не може да бъде наричано расизъм. Имам и много приятели хомосексуалисти и всички са големи пичове.

Във фалшивата реалност, която бе създадена от “Биволъ” и която

покълна

неудържимо

върху заслепеното от стереотипи обществено мнение у нас и в чужбина, ми се струва, че се замъглява една друга хипотеза, че ако е нает убиец, който да затвори устата на Виктория, това може да е направено заради някоя бъдеща публикация - например за Хитрино, както съобщи в. “България днес”, а не за зле съчинената версия, че понеже анонсирала интервю с хората от “Биволъ”, е трябвало да бъде наказана. Наемното убийство струва пари и този, който го поръчва, си прави сметката. Ако се е решил наистина, не е ли по-целесъобразно да убие самите хора от “Биволъ” или русенския журналист, който е правил интервюто, а не жената, която го анонсира? Поне аз не виждам полза за мафията.

Накрая да кажа

“Браво!” на

полицията и

прокуратурата, които наистина работиха като едни хорейшовци, макар и без “Силует” на очите, и наистина разкриха убийството за ден.

Понеже при мен идваше информация от различни източници в реално време видях, че се работи систематично и целесъобразно.

В “24 часа”

знаехме истината

във вторник по обед,

забавихме обявяването

ѝ до ареста.

Но съвестта ни е чиста

Още от ранния следобед в “24 часа” знаехме истината за убийството от наши си източници. Около 17 часа потърсихме потвърждение от трети източник (!!!), получихме го, но бяхме помолени от разследващия екип да забавим съобщението, тъй като близките на Северин и той самият следят всичко в интернет и социалните мрежи, а и все още той не бе заловен. В три немски провинции го издирваха три екипа.

Съобразихме се с тази молба, въпреки че младият и талантлив репортер Димитър Мартинов бе извънредно недоволен, че ще бъде изпреварен от конкуренцията.

Ето защо е важно да се чете “24 часа” - при нас всичко е многократно проверено, но поради тази причина ни изпревариха няколко български сайта, една телевизия и Ройтерс. Но ни е чиста съвестта, че не попречихме на разследването.