Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Часове наред чакаха близките на загиналите край Бяла Слатина пред съдебната медицина във Враца.
Часове наред чакаха близките на загиналите край Бяла Слатина пред съдебната медицина във Враца.

Бебето на бремената млада жена, която загина след удар в дърво на фаталния път Бяла Слатина - с. Попица, е могло да бъде спасено и да живее. Това стана ясно след извършената от съдебните лекари във Враца аутопсия на 19-годишната Моника Петрова. Патоанатомите установиха още, че 8-месечното дете е било момче и е живяло още два часа след като лекарите в Бяла Слатина обявили, че майката вече няма жизнени функции.

В катастрофата във вторник на пътя, на който два дни преди това станаха жертва друга бремена жена и 2-годишното й дете, на място загина и 18-годишният Томас Иванов, който от миналата година живеел на семейни начала с Моника. Младата жена все още имала слаби жизнени функции след катастрофата с управлявания от Томас "Фолксваген голф", твърдят оказали се в първите минути на мястото близки на жертвите и преминаващи по пътя шофьори, които се притекли на помощ.

Линейката от спешния център на Бяла Слатина обаче се забавила и пристигнала доста време след като на мястото вече работел полицейски екип, свидетелстват очевидци. Може би и майката е могла да бъде спасена, предполагат те, ако от спешния център са реагирали веднага. И напомнят, че той се намира само на 2 км от мястото на катастрофата.

Близките на двете жертви, които часове наред чакаха от сутринта пред съдебната медицина във Враца да приберат загиналите, твърдят че в суматохата около катастрофата изчезнали 400 лв., носени от Моника и Томас по време на фаталното им пътуване. Сред върнатите на близките от полицаите вещи на загиналите обаче били открити само 50 лв. От полицията в Бяла Слатина пък отказали да им покажат протокола с описа и близките се чудят дали парите са задигнати от неизвестен преминаващ мародер или по време на разследването на жестоката катастрофа.

"Всичките ни опити да разберем нещо повече удариха на къмък, твърди майката на загиналата млада жена Ирина Николова. - Полицаите ни държаха всички близки вчера на сто метра от мястото на катастрофата и ни отказаха всякаква информация по случая. Сякаш нe става дума за нашите деца!"

От полицията пък съобщиха, че все още се разследва причината за сблъсъка край Бяла Слатина. Според тракторист, работел в нива край мястото на удара на фолксвагена в дървото, колата се движела с доста висока скорост и изхвърчала от пътя след като опитала да избегне навлязъл след изпреварване в насрещното камион с дърва.