Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнено отмъщение застигна тази нощ и личната кола на шефа на районния съд във Враца Васил Ганов. Около 3 часа неизвестен пироман е залял БМВ-530 с горлива течност и драснал клечката. Лумналият огън събудил живеещи на първия етаж на блока на врачанската ул. „Стоян Заимов”, които веднага подали сигнал на тел. 112.

Огнеборците дошли бързо на мястото на пожара, но по-голяма част от немския автомобил вече била напълно унищожена. Пламъците увредили и паркиран наблизо корейски автомобил.

Минути след палежа полицията блокирала целия квартал, в който живее съдията. Подпалвачът обаче успял да се измъкне, вероятно с кола.

„Очаквам от полицията да си свърши работата и да намери извършителите на това нагло престъпление, каза часове по-късно съдия Васил Ганов. - Нямам подозрения за евентуалните отмъстители и не съм получавал заплахи. Колата ми има застраховка каско и се надявам застрахователят да поеме част от нанесените щети."

През последните 5 години във Враца и региона това е 118-ия палеж на кола, а разкритите случаи са едва осем. Само от началото на месеца това е вторият палеж на лъскав автомобил, след като преди десетина дни горя мерцедес на лидера на ДПС в региона Борислав Банчев.