Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разбиха още една нелегална фабрика за цигари на Миню Стайков и сина му в Ихтиман Прокурор Ангел Кънев

Адвокатът на Миню Стайков: Той е най-известният индустриалец в Карнобатско, прешит е към делото

Данни, че бизнесменът Миню Стайков и синът му Стайко Стайков имат общо нелегална фабрика за цигари в Ихтиман, разбита наскоро, изнесе спецпрокурор Ангел Кънев в съда.

Към 15 ч Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров се изправиха пред съда по искане на прокуратурата да им бъдат наложени постоянни арести. Те са обвинени за участие в престъпна група, разпространявала цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокурор Кънев не даде много подробности каква е била ролята на Стайков-син и баща във фабриката в Ихтиман, но се съсредоточи върху другата фабрика за незаконни цигари в Карнобат.

Според обвинението едно от доказателствата, което свързва Стайков с производството на цигари в Карнобат, е товарно ремарке, открито в двора на постройката, собственост на Кичка Хазърбасанова, която е роднина на шурея на Стайков и на самия Стайков.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков обяви, че клиентът му е прешит към обвинението за престъпна група, защото е родом от Карнобат и е най-известният индистриалец в района.

Таков представи Стайков и като най-големият работодател в региона, в чийто фирми работят над 3000 души. "Няма нито едно доказателство срещу него. Единственият човек, който познава т.нар. престъпна група е синът му. За подозренията на прокуратурата, че Стайков е замесен във фабрика за цигари в Ихтиман, Таков посочи само, че по този случай спецсъдът е отказал на прокуратурата разрешение да подслушват Миню Стайков.

Очаквайте подробности!

Четете още:

От 27 юли компанията на Миню Стайков "СИС Индустрийс" е на сина на секретарката на Тодор Живков (Обзор)

Прокурор избягва да споменава Миню Стайков, докато говори за 20-те легални фирми зад нелегалните цигари (Обзор, видео)

Коментара ()

Вашият коментар