Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров КАДЪР: БНТ
Волен Сидеров КАДЪР: БНТ

Този, който е в управлението - вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили и цялостно погледнато правителството да разбере,че не можем да лежим на лаври, не може да се занимаваме с дребнотемия. Не сме във властта да затваряме или отваряме заведения. Имаме идеология, аз претендирам, че "Атака" има идеология. Това каза Волен Сидеров пред БНТ.

"Аз съм този, който казва "Колеги, замислете се"", каза Сидеров. 

"Напоследък чувам доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че се иска още и че не се прави достатъчно за народа. Да, имаме икономическа стабилност, растеж 4% и добър международен статус, постижения дипломатически, успешно европредседателство, но не трябва да се успокояваме", обясни той и допълни, че "управлението е непрекъснато състезание".

"В момента хората са свидетели на нещо, което го наричат разправия или скандали вътре в патриотичната коалиция. Моите критични бележки бяха отправени към вицепремиера Симеонов - те бяха обосновани, аргументирани и във всички случаи бяха отговор на негови действия или изявления", каза Сидеров

"Медиите трябва да поднасят какво става. Аз затова говоря повече от колегите си. Не мога да се крия и да замазвам. Проблемите са, че може да загубим доверието, както станахме трета сила, така може да отидем доста назад. Ще кажа малко егоистично, че аз ще загубя най-много. Аз се чувствам като човекът, който трябва да каже направо нещата. Какво да почна, да говоря лъжи ли? Да кажа "Да, да, Валери, прав си да критикуваш Борисов". ГЕРБ е една системна партия - тя е ЕНП, БСП са ПЕС. Ние сме антисистемна партия, ние сме това, което в момента в Европа се надига - да има нормално семейство, да си изповядваш религията, да си обичаш отечеството", каза Сидеров.

"ГЕРБ са си такива каквито са, ние не можем да им се сърдим. Да си с голяма партия в прегръдка и да не се задушиш е страшно трудно", добави той.

"Трябва да се поеме отговорност - сменят се министри, нищо драматично. Да заповяда г-н Симеонов, да направи колективно управление. Няма проблем, друг вицепремиер ще дойде от името на "Обединени патриоти", добави той.