Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синът на убития беглец от затвора Владимир Пелов - Владимир Стефанов, се заканил с убийство на мъж от Ботевград след спор за вещи на баща си, стана ясно в Софийския апелативен съд.

Защо ботевградчанинът е държал вещи на Пелов и какви са те, говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева не съобщи.

Стефанов застана пред съда вчера след протест срещу освобождаването му под домашен арест. Освен за закана с убийство младият мъж е обвинен за палежи на офиси и къщи в Ботевград и за отвличането на изчезналия през 2017 г. негов приятел Деян Вутов.

“Той може да бъде обвинен само в това, че е син на баща си”, защити го адвокатката му Ралица Петкова.

Съдиите посочиха, че обвиненията за палежите и отвличането “почиват на слухове”. Те приеха като лични интерпретации показанията на анонимен свидетел, който твърди, че Стефанов намразил Вутов, защото го ревнувал от баща си.

Пелов поставял задачи на 22-годишния Вутов, пренебрегвайки сина си, твърдял свидетелят. И посочил, че това е причината за изчезването му.

“Моят клиент обича приятеля си Деян, дори го е търсил”, възрази адвокатката на Стефанов. Той бе задържан в края на юни, преди да хване самолета за Малта от летище София.

Съставът, оглавяван от съдия Снежана Душкова, потвърди домашния арест на Стефанов, тъй като приеха, че по делото има данни за закана с убийство.

Четете още:

Първо в "168 часа: Виж сина на Владимир Пелов, когото задържаха 20 часа след бягството на баща му от затвора

Синът на Владимир Пелов: Радвам се, че е жив и е добре. На писмото е неговият почерк и начин на изказване

Арестуваха синa на Владимир Пелов, Тихомир Миков-Перуката и братята Борис и Тодор Ерменкови, обискират домовете им

ВЛАДИМИР СТЕФАНОВ
ВЛАДИМИР СТЕФАНОВ