Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синът на Владимир Пелов: Радвам се, че е жив и е добре. На писмото е неговият почерк и начин на изказване Владимир Стефанов

МВР опроверга твърденията на беглеца от затвора Владимир Пелов в писмото му до медиите, с което той иска съдействие от президента и омбудсмана и твърди, че е несправедливо осъден.

От денят на бягството – 3 април, синът на Владимир Пелов за пръв път вижда доказателство, че баща му е жив. „Радваме се, че се е свързал по някакъв начин с мен и се радвам, че си жив, здрав и добре”, каза Владимир Стефанов пред Би Ти Ви.

Пелов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор, стреляйки по надзирателите. От тогава и от двамата няма следа. Но от пощенски клон в столичния квартал „Младост” пристига писмо от беглеца.

Да, негов почерк е. Да, и негов начин на изказване. Предполагам е искал да покаже всичко, което е мислел. Той е преценил, че сега е най-точният момент, защото сега всички слушат него”, коментира младият мъж.

Пелов е осъден на 32 години затвор заради обир на златарско ателие преди седем години. През 2011 г., когато го издирваха, прати писмо до майка си.

Поръчваме на експерт криминалист да направи почерково изследване на двете писма. Категоричното заключение на Сашо Атанасов е, че двете писма са писани от едно и също лице.

Експертизи правят вече и институциите. „Това, че сега се появява не означава, че сега е писано, но преди да има повече информация от компетентните органи, не бих могла да коментирам”, обясни правосъдният министър Цецка Цачева.

В новото писмо Пелов твърди, че не е искал да нарани никого и дори когато стрелял по надзирателя гледал да не го уцели. „Не бих казал, че се е намирал в много стресово психологично състояние авторът. Това, че е по-скован почеркът… мисля, че това е старанието да се пише по-четливо, по-ясно, по-разбрано”, посочва криминалистът.

Главният секретар Младен Маринов обясни, че обвиненията, че е несправедливо осъден, са безпочвени: „Възприемам го като опит избягалият да смекчи вината си пред обществото и да обвини правозащитните органи”.

МВР увери беглеца, че ако той се предаде ще бъдат спазени всичките му права.

Четете още:

Избягалият затворник Владимир Пелов в писмо: Невинен съм, избягах, защото присъдата ми беше равносилна на смъртна

Пистолетът на Пелов скрит в камион на доставчик

Синът на Пелов: Надявам се баща ми да е добре, не е правил опит да се свърже с мен

Коментара ()

Вашият коментар