Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Донев с творенията си при лансирането на Клуба на творчеството СНИМКА: Фейсбук
Иван Донев с творенията си при лансирането на Клуба на творчеството СНИМКА: Фейсбук

Българският дизайнер на висша мода Иван Донев е сред първите осем стилисти от област Лацио, с които тези дни беше поставено началото на Клуба на творчеството. Той се лансира от Униндустрия – Асоциацията на индустриалците от област Лацио, и има за цел да поощрява и поддържа предприемаческия растеж на местните млади таланти от модата.

Клубът беше представен по време на годишната вечеря на Асоциацията, в присъствието на 700 селекционирани гости от средите на модата, икономиката, финансите. Това стана в Салона на фонтаните в римския квартал Еур. Там беше монтирана и инсталация с творенията на първите осем дизайнера от клуба, сред които е и Иван Донев.

И Иван, по подобие на другите стилисти, се е учил на висша мода в Италия – той е завършил престижната Международна академия за висша мода „Коефия” в Рим. Въпреки че едва наскоро беше отличен в България с наградата за мода „Златната игла” за 2018 г., в Италия Донев е от години добре познато и уважавано име в сферата на висшата мода. Той е носител на многобройни награди и в чужбина.