Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

34-годишната Цецка била приютена от леля си, но това било само временно решение, защото жената се грижи и за болния си син. Следващата седмица трябва да бъде преместена в приют за умствено изостанали хора.
34-годишната Цецка била приютена от леля си, но това било само временно решение, защото жената се грижи и за болния си син. Следващата седмица трябва да бъде преместена в приют за умствено изостанали хора.

Здравни работници шокираха жителите на врачанското с. Добролево, като изхвърлили като парцал 34-годишна психично болна жена на стълбите на селското кметство.

Жената, която се казва Цецка, била изписана след лечение във врачанския психодиспансер в безпомощно състояние.

Случаят се е разиграл в сряда. Тогава в центъра на селото спрял микробусът на врачанския психодиспансер. От него двама души изнесли безпомощната Цецка, която след поредното лечение била в изключително лошо състояние, видимо отслабнала, неспособна да говори и да ходи, забелязали очевидци.

Болната жена поискала храна, но се оказало, че не може да преглъща. Служителите от здравното заведение се опитали да сложат в джоба на пациентката личната ѝ карта и рецепта и да си тръгнат, но присъстващите потресени хора от Добролево се противопоставили и се обадили на тел 112.

Оказало се обаче, че изписаната жена няма къде да отиде.

Майка ѝ починала,

докато Цецка

била в болницата,

а вторият ѝ баща е сляп и не иска да живее с нея.

Цецка трябвало да обитава къща в окаяно състояние, без врати и прозорци и без да може да разчита на помощ. След намесата на кмета на Добролево Илиян Буковски

леля на болната

се съгласила

да я приюти, но

само временно,

тъй като се грижи за болен син.

В четвъртък шефката на дирекция “Социални дейности” във Враца Мария Търнавска и кметицата на община Борован Десислава Тодорова отидоха на място в село Добролево, за да се запознаят със случая и да предприемат необходимото.

Търнавска съобщи, че вече е уредено болната жена да бъде настанена от началото на следващата седмица в център за настаняване на умствено изостанали, който се намирал извън Врачанска област.

От врачанския психодиспансер отказаха коментар защо са постъпили по този начин с безпомощната Цецка.

Директорката на болницата в момента не била на работа, а само тя можела да коментира.