Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Италианската прокуратура поиска 26 г.затвор за италианеца Анджело Броньо, сега на 80 г., който е обвиняем за убийството през 2016 г. на българката Н.Т. Престъплението беше извършено в къщата на италиaенца в Акри, Калабрия, където 50-годишната тогава българка работела като негова гледачка.

Трупът на българката беше намерен близо до къщата, като на полицията се беше обадил самият Броньо. Вътре в дома му властите се натъкнаха на локви кръв навсякъде, говорещи за извършено клане. Според медиите в Калабрия Броньо поддържал тезата, че през въпросната нощ на 8 юли 2016 г. двама души се вмъкнали в жилището му, за да го ограбят и че го наранили с нож. Според прокурора обаче самият Броньо се самонаранил, за да заблуди разследващите.

Броньо каза още, че дни преди убийството на българката той всъщност я бил уволнил, тъй като не си вършела работата добре, но че тя не се решавала да си тръгне. Тезата на италианеца е, че предполагаеми крадци искали да вземат парите му, но се натъкнали на българката.

Прокурорът по делото смята обаче, че италианецът извършил убийството, тъй като българката се противопоставяла на сексуалните му претенции. През 2012 г. срещу Броньо било заведено дело за сексуално насилие и от друга жена, работила при него като гледачка. Тя обаче успяла да избяга.