Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младият мъж попадна в ареста 3 дни след като на 17 декември 2017 година малката Дамла беше открита безжизнена от майка си  СНИМКА: Ненко Станев
Младият мъж попадна в ареста 3 дни след като на 17 декември 2017 година малката Дамла беше открита безжизнена от майка си СНИМКА: Ненко Станев

Разследването на жестокото убийство на 7-годишната Дамла в Момчилград приключи и до месец обвинителния акт ще бъде внесен в съда.

Това съобщи говорителят на окръжна прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева. Материалите по досъдебното производство вече са предадени в държавното обвинение и предстои написването на обвинителния акт. Той ще бъде срещу задържаният за убийството първи братовчед на жертвата 24-годишния Мехмед Хасан.

Младият мъж попадна в ареста 3 дни след като на 17 декември 2017 година малката Дамла беше открита безжизнена от майка си в семейния апартамент в центъра на Момчилград. Момиченцето беше задушено, а главата му беше омотана с тиксо. Заради убийството на няколко пъти жители на града протестираха пред полицията, а страстите се успокоиха едва след като беше задържан заподозрения за убийството.

Пред разследващите той направи пълни самопризнания, а в съда поиска да бъде оставен в ареста за постоянно, където се намира и в момента.