Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чичолина получава 1700 евро пенсия от италианския парламент СНИМКИ: фейсбук
Чичолина получава 1700 евро пенсия от италианския парламент СНИМКИ: фейсбук

Илона Сталер, известна с артистичния псевдоним Чичолина, застана пред Камарата на депутатите, за да брани правото си на пенсия, която получава пожизнено от Парламента. В първата си реч в Сената като премиер Джузепе Конте обяви, че правителството му възнамерява да действа решително срещу пожизнените привилегии на онези бивши парламентаристи, които получават над 5000 евро месечни пенсии за службата си като народни представители в миналото.

„Знaете ли колко вземам аз? Само 1700 евро на месец. Тук говорим за бивши парламентаристи, моито получават и по 40 000-50 000 евро месечно”, обясни Чичолина пред журналисти.

В словото си в Сената новият премиер обяви, че „е необходимо орязване на пенсиите и на пожизнените привилегии на парламентаристи, областни съветници и служители на конституционните органи и въвеждането им , вместо това, в пенсионната система на обикновените пенсионери”.

Много италианци критикуват, че бившата порнозвезда Чичолина е на пожизнена издръжка от Парламента, но тя винаги отговаря с аргумента, че това е напълно законно, тъй като е изкарала един мандат като депутат. «Бях избрана с 20 000 гласа от Радикалната партия и в това отношение само лидерът Марко Панела беше по-напред от мен. За цели 5 г.всеки божи ден отивах в Парламента», коментира Чичолина.

Само преди дни 66-годишната Илона Сталер обяви, че депутатската й пенсия е била запорирана по искане на домоуправителя на луксозната кооперация с басейн, в която живее, тъй като натрупала 80 000 евро дългове към нея. Чичолина обаче твърди, че това е несправедливо, тъй като самата тя била жертва в ситуацията. Според бившата кралица на порното тя винаги плащала месечните си такси за кооперацията, но бившият домоуправител избягал със сумите на няколко от живеещите в нея и ги завлякъл.