Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След едногодишно разследване в Испания бе разбита организирана криминална група от 41 българи, склонявали към проституция и кражби непълнолетни момичета.

По информация на местните власти в Мадрид при акцията са освободени 16 жертви, 12 от които българки, а останалите четири - момичета от други европейски държави. Престъпната дейност се осъществявала в апартаменти под наем, собственост на различни банки в страната. Освен да проституират, момичетата били

принуждавани и

да крадат от магазини

Те били специално обучени, за да не бъдат залавяни на място. Уроци по кражбите и техните тънкости им преподавали жени. Стоката, като телефони, портмонета, скъпи слънчеви очила и бижута, по-късно членовете на бандата изнасяли от Испания за други страни.

Мъжете от групата се грижели за осигуряването на апартаментите, в които идвали клиенти за сексуални услуги.

При разпита на момичетата станало ясно, че само едно от тях имало навършени 13 години, а другите били по-малки. Ужасяващото в случая е, че разказали как

били продадени на бандата от собствените си родители в България. Сумата за тях се плащала на две вноски. Веднъж, когато тръгвали към Испания, а следващата, когато започнат да работят.

При

претърсването

в апартаментите

са открити мобилни телефони, бижута и документи, подписани от родителите на момичетата, че дават съгласието си децата им да пътуват извън страната. Открити са още 28 фалшиви лични карти, както и следи от повече от 150 престъпления. Момичетата, принуждавани да проституират, живеели в необитаеми сгради в Мадрид.

Условията били мизерни, въпреки че сумите, които заработвали, не били никак малки. Разбира се, всичко, което изкарвали, се прибирало от българите, които ги трафикирали.