Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Безсмъртен полк" ли? Това е провокация!

Г-н министър, защо Информационният център на Министерството на отбраната пропагандира хибридното руско мероприятие, наречено „Безсмъртен полк“ и то на 9-ти май – Денят на Европа!

Вие сте историк и трябва да знаете, че целта на това мероприятие е да подмени историята на Втората световна война и да съдейства на днешната агресивна политика, водена от режима на Путин!

Г-н министър, нека си припомним историческите обстоятелства и ако греша, поправете ме!

1. Съветският съюз не е ли един от подпалвачите на Втората световна война? През периода 1939-1940 година съветската армия напада Полша, Естония, Литва, Латвия и Финландия. Снабдява нацистка Германия с ценни суровини и горива, без които тя едва ли би успяла да завладее Западна Европа. И ако през 1941 и 1942 година Вермахтът успя да обсади Ленинград, да достигне покрайнините на Москва и да разруши Сталинград (и безброй други градове и села), това става възможно само заради престъпната политика на режима на Сталин, когото днешният режим се опитва да реабилитира!

2. Съветско-българската война, обявена ни на 5 септември 1944 година, не е ли напълно извън контекста на войната срещу нацизма?

Докато България е член на Тристранния пакт, Съветският съюз поддържа легация в София! Но, когато на власт идват най-последователните противници на всяко сътрудничество с нацистите, когато България напуска пакта и заявява, че ще се включи в антихитлеристката коалиция, Съветският съюз подло ни обявява война. Първите съветски войски нахлуват в нашата родина след като вече сме обявили война на Германия и армията ни се сражава с нацистите! Целта на това мероприятие не е ли да реабилитира и тази престъпна агресия?

3. Днес Русия не отправя ли опасни предизвикателства към мира и сигурността в Европа и в Близкия изток? Окупацията на Абхазия и Южна Осетия, анексията на Крим и подкрепата за размириците в Източна Украйна свидетелстват за това. Българският народ трябва да знае, че българските национални интереси днес са напълно несъвместими с руските имперски амбиции. Ние имаме нужда от мир и сигурност, интеграция на целия наш регион в Европейския съюз и НАТО, разнообразни доставки на природен газ, ниски цени на петрола и т.н. Москва не крие ли, че цели обратното – дестабилизация на Европейския съюз и НАТО, ценова дискриминация при продажбата на природните ресурси, при която България да е заставена да плаща най-високата тарифа, запазване на енергийната зависимост на страната ни?

4. Българският народ не трябва ли да знае, че режимът в Москва пряко и косвено корумпира и разлага българските институции?

Политиката на правителството и особено на президента за омилостивяване на Русия няма да доведе до по-добър резултат от опита на цар Борис III да омилостиви Сталин. Но за разлика от 1944 година днес България не е сама! Членуваме в най-мощния отбранителен съюз с световната история – НАТО, но правим ли всичко възможно да бъдем лоялни и предвидими към нашите партньори - или обслужваме чужди интереси?

И накрая, не трябва ли да водим ясна и активна проевропейска и проатлантическа политика, за да не се окажем отново откъснати от цивилизования свят?

Един съвет - пропагандирайте чрез сайта на Информационния център на Министерството на отбраната Деня на Европа, а не хибридното руско мероприятие, наречено „Безсмъртния полк!“

От фейсбук