Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това са краставиците, заснети най-вероятно на пазара в Горна Оряховица.
Това са краставиците, заснети най-вероятно на пазара в Горна Оряховица.

Криви български краставици спечелиха втора награда в категория “На телефона” в световния конкурс за фотография на британския сайт “Розовата дама”. Той е най-големият на планетата по отношение на фотоси на храна.

Снимката на кривите краставици върху вестник и с цена от 1 лев е на англичанина Тим Клинч, който от години живее и работи в търновското село Миндя. Клинч притежава и къща там, като я напуска обикновено единствено през зимата, когато е прекалено студено.

Тим Клинч е един от най-известните световни фотографи, като е правил снимки за доста елитни списания. В конкурса на “Розовата дама” има две първи награди, първата през 2012 година, а след това всяка година е финалист и почти винаги е в тройката.

Клинч се включи и в кампанията за набиране на средства за нов покрив на читалището в Миндя, което се казва “Развитие”.

Той направи изложби в София и Лондон с фотоси от Миндя, като всичките приходи бяха дарени на читалището в селото.

В София призна, че заради Миндя е започнал да прави и цветни фотографии, но през цялата си кариера е предпочитал да снима черно-бели.

Амбицията му за догодина е да си върне отново първото място в която и да е категория на конкурса, написа Тим във фейсбук.

А кривите краставици най-вероятно са от пазара в Горна Оряховица - едно от любимите места на англичанина, който ходи там всеки петък.

Пазарът в Горна Оряховица е един от любимите а фотографа Тим Клинч (в средата).
Пазарът в Горна Оряховица е един от любимите а фотографа Тим Клинч (в средата).