Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов Кадър: БНТ
Валери Симеонов Кадър: БНТ

"Там за първи път, гордея се, че имах участие в този процес, направихме една съгласувана кампания с местните власти. За което искам да благодаря на община Асеновград. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на 2. Имаше рискове от сблъсъци, кръвополития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме в Пловдив", заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

"С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място", допълни той.

"Става въпрос за едно болестно състояние. Това е патологично разстройство - така е определено от Световната здравна организация. Така се внушава, че с търкане на талончета и участие в хазартни игри, можеш да постигнеш всичко в живота. Остава единствено внушението, че късметът си е твой и ти просто трябва да посегнеш да си го вземеш", коментира Симеонов лотарийните билети. "10% от учениците от 8 до 10 клас го правят всеки ден. На всичко това трябва да се сложи край, защото такова промиване на мозъци няма. Спортният тотализатор в момента е изгубил своите позиции. Той е изместен от частните игри".

"До края на седмицата ще получа отговор от моите коалиционни партньори от "Патриотите". Мисля, че каузата е толкова значима, че би трябвало да обедини доста от партиите", обясни вицепремиерът за промените, които е предложил той в Закона за хазарта - да не се излъчват реклами и да не се продават навсякъде талони.

"Пълното ограничение за пушене в закритите обществени места беше въведено през 2012 г. от ГЕРБ. Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор. Тютюнопушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места. Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свързани с туризма", каза Симеонов.

"Между 30-40% засега от пътя Поморие - Слънчев бряг вече е асфалтиран", заяви вицепремиерът.

"Държавата има нужда от тази стабилност, която вече дава резултати икономически. Нека да се казват нещата, защото тогава проблемът може да бъде решен", заключи той.