Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако не беше кечът, щях да се поддам на депресията и да стигна до самоубийство, категоричен е Дуейн Джонсън

Малкият Дуейн прави първите си няколко стъпки в залата, където баща му се налага здраво с мускулест противник. Хлапето не разбира много-много какво се случва около него и си търси шишето с мляко. Няколко години по-късно момчето отново е в същата тази зала, но вече не пие мляко и в захлас наблюдава случващото се на ринга.

Дори злата орисница от "Спящата красавица" не би си помислила да поведе съдбата на Дуейн в друга посока - на него му е писано да стане велик кечист. Дядо му е бил такъв, баща му също. И все пак вече осъзналият се юноша бяга от фамилната обремененост и се записва да тренира американски футбол. Неуспехите му в обожавания от янките спорт по-късно ще го тласнат към пропастта. Точно тази история обаче е с добър край. Мъжът ще се пребори с демоните си, ще се измъкне от дупката и ще изгрее за световния шоубизнес. Днес малките деца обожават Дуейн Джонсън-Скалата покрай участието му в куп скромни откъм интелектуална стойност екшъни. Но и татковците не са го забравили като една от най-големите звезди в световния КЕЧ.

Самият той продължава да играе перфектно ролята си на леко глуповат здравеняк, който движи обиграно веждите си, стяга гръдни мускули и сипе плоски лафове. В момента бившият кечист и настоящ холивудски любимец се радва на 60 млн. последователи във фейсбук и няколко пъти по толкова спестявания в банката. Съвсем наскоро Скалата говори за личния си живот и призна, че не всичко в него е било цветя и рози. Напротив, Дуейн пази спомени за едно тъмно минало, изпълнено с отчаяние и опасни мисли за бягство от живота.

Всичко тръгва надолу, когато лекарите съобщават на младия здравеняк, че няма никакъв шанс да пробие в американския футбол. Не че Дуейн не е направил каквото е по силите му. Демонстрирайки талант на терена, той получава пълна стипендия от университета в Маями. Треньорите му предричат славно бъдеще, момичетата са луди по него, славата му е в кърпа вързана. Само да не беше онази коварна болка в коляното. Появява се и така и не отшумява.

Заради проблемите в коляното Деуейн не може да бъде достатъчно пълноценен на тренировки, не му върви и в официалните мачове Въпреки неистовите си усилия той изпада от голямата игра и за известен период от време отива да се състезава за канадски отбор. И оттам го изритват без излишни сантименти. Депресията само това и чака и се настанява удобно в ежедневието на Скалата. Напомпаният догоре с адреналин и планове за бъдещето спортист сега е принуден да си стои у дома и да брои мухите по стената. Парите му свършват, а той отказва да потърси помощ от родителите си. Един ден се събужда с точно 7 долара в джоба си и без никаква идея какво да прави с живота си.

"Бях напълно отчаян и не виждах смисъл да живея. Физически чувствах болката от мислите за проваленото ми бъдеще.Сега е лесно да кажа, че съм бил силен и съм се измъкнал бързо от бездната. Но не беше така.

Плачех по цял ден и мислите за смъртта не ми изглеждаха чак толкова страшни", признава Дуейн Джонсън.

На всичкото отгоре той е и фамилно обременен, когато става дума за депресията. Едва 15-годишен, Дуейн спасява собствената си майка Ата от самоубийство. Един ден жената спира колата си на оживено шосе, излиза и предприема смъртоносна разходка между хвърчащите с висока скорост автомобили. Добре че синът й не губи присъствие на духа и успява да я дръпне настрани, преди да се е случило непоправимото.

"Сигурно някой ще попита защо точно сега разказвам за проблемите си в миналото. Не си мислете, че си правя реклама с личния си живот. Нямам нужда от повече известност. Правя го, за да помогна на други момчета, изпаднали в затруднено положение. И да им покажа, че няма нищо страшно да говориш с близките си, ако нещо те мъчи. Не е срамно да си признаеш болката и страданието. Ако някой ти се подиграе, значи не е твой приятел и трябва да го изхвърлиш от живота си. Говорете и споделяйте. Това е шансът да намерите решение на проблемите си", категоричен е Дуейн Джонсън.

Той самият намира спасение в кеча. Покрай връзките на баща си влиза в голямото шоу и намира истинското си призвание. Многократно е избиран за боец номер 1, въпреки че неговите битки са много повече театър и по-малко екшън. В много случаи кръвта е истинска, а участието в тези мачове изисква перфектна физическа подготовка. Дуейн е достатъчно добър актьор и в същото време надарен от природата расов екземпляр от мъжки пол. По-важното е, че той е и достатъчно умен човек, за да използва своите предимства. Сега е известен, богат и щастлив.

Изглежда, че е постигнал всичко в живота си. Това не означава, че е ленив. Дуейн продължава да преследва с настървеност всяка своя амбиция в живота. Отделя огромна част от личното си време, за да помага на бедните и онеправданите. И не спира да повтаря, че депресията и отчаянието не са крайна спирка.

Винаги можеш да продължиш напред, ако потърсиш помощ, ако получиш достатъчно любов и ако сам положиш необходимите усилия, за да откриеш отново радостта от живота.

Oще четете:

Бащата и съпругата на Шумахер харчат в тандем богатството му от 1 милиард долара

Левскари от пощата в Пловдив разкрили тайната сватба на Гунди и Лита