Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов Кадър: БНТ
Валери Симеонов Кадър: БНТ

Аз никога не съм ходил на футболен мач, не се интересувам. Имаме подготвена основа за този закон, не можем да приемем, че държавата е безсилна пред футболната анархия. Вината за ранените полицаи е на МВР, абсолютно не са си свършили работата, отсече вицепремиерът Валери Симеонов по БНТ относно агресията по време на футболни мачове и ранените жандармеристи по време на мача "Левски"-ЦСКА. 

Поискахме да се уволни когото трябва. Синдикатите си получиха парите, но не си свършиха работата. Сигурен съм, че е имало и началници, не само редови полицаи на мача, коментира Симеонов.

Партията ми има за цел да насърчава средния бизнес в България. В несравнимо по-незавидно положение сме спрямо Гърция, където навсякъде се пуши. Политиците от икономика много не разбират, аз идвам от бизнеса, но от 240 човека в Народното събрание надали има 5-6 човека, които идват от успешни фирми. Те са даскали, юристи, не и икономисти, заяви вицепремиерът.

Законът не се спазва в България, когато той е лишен от основа и основателност, той не се спазва. ГЕРБ въведоха тази забрана за пушене, нормално е да не ме подкрепят, обясни Валери Симеонов.  

Хазартът е болест и най-болната държава е България. Процентът на приходите от хазарта е най-висок - 3 процента от брутния вътрешен продукт. Това е пандемия, от която боледуват не само младите, но и възрастните. Хазартът представлява данък бедност, към него посягат най-бедните хора, той обаче се плаща с желание, каза още Симеонов относно забраната на рекламите за хазартни игри.