Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес завърши световната купа в Ташкент, Узбекистан. Неви се класира 6-та в многобоя, Буба 9-та. Боряна Калейн спечели бронзов медал на финалите на обръч.

Допускаха грешки и неточности. Всички допускат. Не е толкова страшно и фатално Новият правилник даде шанс и елитните гимнастички правят рисковани съчетания, за да получат максимално високи оценки. Искат се и по-зрелищни елементи с уреда, танц, артистичност...

Свикнахме от началото на сезона да се връщаме с повече медали и днес, сякаш ни е криво, че имаме само един. Апетитът идва с яденето. Оффф, колко не обичам клишета..

Така и нямах обяснение, защо бях нетипично спокойна за моя хактер с това не лошо класиране, докато не гледах по няколко пъти съчетанията на Боряна и Неви. Гледах съчетанията и на Катрин. Пред очите ми са и съчетанията на Ерика и Петя. Ами това са 20 съчетания, които направи тази година нашият главен мениджър Бранимира Маркова! Направи 20 ПРЕКРАСНИ КОМПОЗИЦИИ! Всички момичета спечелиха медали от различни състезания с тези композиции. Прекрасната ни Неви претърпя много тежка контузия. Още не е в познатата ни форма. Нормално... Съвсем скоро и тя ще спечели своите медали.

Но на мен думата ми сега е за Бранимира. Тази талантлива жена направи чудо точно за една година! Гледам съчетанията и виждам, че те са съобразени с всички изисквания на новия правилник. И знаете ли, ако другите имат своята различна стратегия от нейната, да трупат “скъпи” елементи един след друг и да остава на малко по-заден план композицията, то Брани е направила ВСИЧКО, за да сме абсолютно конкурентни, но и да носим много наслада на зрителите. А това вече си е МАЙСТОРЛЪК! И сложност с уреда и тялото, и композиция, и артистичност!

Да! Нашите композиции се отличават от всички други и заради своята разнообразност в стила. Съчетанията ни се запомнят, а състезателките ни са коя, от коя по-интересна и различна по стил.

Ето затова съм била спокойна днес. Защото виждам реалните ни възможности и сила. Защото ако Брани не работеше къртовски с всички момичета, контузията на Неви можеше да бъде фатална за нас този първи сезон. Но Боряна и Катрин се включиха повече от блестящо! Ерика набира страшна скорост и не им отстъпва по нищо вече, а Петя лети! Йоана е напълно преобразена, а Галатея и Марина попиват като гъби...

Вярвам, че трудът, смелостта и талантът на Бранимира Маркова ще получат своята ЗАРЯ! Гледам съчетанията и си мисля, колко много заслужава тази прекрасна жена! И ще бъде!

Да! И другите работят, и са добри, много добри! И заслужават медалите си, защото умело използват възможностите на правилника! Но и ние сме много добри вече! Много! И нашите съчетания имат КЛАСА!

КЛАСА, която е с подписа на Бранимира Маркова!?

Давай, Брани! Много те обичам!??

Ти си!

*Коментарът е от Фейсбук!