Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТЯ СКАЧА ЗА 10 И ПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ, А НЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е СЪС СЧУПЕН КРАК!?????

Малко внимание за нещо, което си заслужава.

Да!

Тези момичета са много повече от шампионки, от красиви млади жени, от истински спортни световни звезди, от възпитани и трудолюбиви млади българки!

Те са ГЕРОИ в истинския смисъл на думата! Те са изключителни ВОИНИ!

На снимката на преден план е Теодора Александрова от ансамбъла. Снимката е направена по време на световната купа преди две седмици в София. Ансамбълът ни “подлуди” и публика, и съдии с невероятната си игра и композиции и спечели златен медал и титлата.

В този кадър, който виждате Теодора е била със счупена кост на стъпалото на левия крак. С този ляв крак тя се отблъсква от земята, за да скочи и както виждате, не само е скочила перфектно, но и усмивката и е на лицето и, защото има оценка за артистичност и тя трябва да е усмихната, защото заради огромното си желание да играе и щастието и от силата на отбора са били толкова големи, че болката от счупената кост и се е струвала незначителна и поносима. Знаехме, че кракът и я боли. Разбира се, никой не е предполагал, че е бил счупен, защото тя не позволи това да се разбере с начина и на поведение и игра. След седмица, след обстойни прегледи разбрахме, че има съмнение за счупена кост на лявото стъпало. Обадих и се по телефона късно вечерта и и казах, че има съмнение, че има счупване на кост на стъпалото. Тя ми отвърна: “ Госпожо, не може да е счупен, не боли така силно. Нали видяхте, че играх...” Когато вече знаехме, че е счупен и трябва да се обездвижи и да почива е казала на треньорката си Весела Димитрова: “ Госпожо, вече ме боли много по-малко отпреди, няма проблем, мога да играя...”

Това малко ГОЛЯМО ГЕРОЙЧЕ се опита да направи всичко, само и само да тренира и да се състезава, дори и със счупен крак. Разбира се, не и позволихме и в момента е с ботуш обездвижена. За героизма на Елена Бинева, която се контузи вечерта преди старта на световната купа всички знаеха. За нейния невероятен характер вече писах. За Лаура също!

Но Теодора ... тя е само на 16 години, а се оказа, че носи в това нежно и крехко тяло дух на боец и сила на истински ВОЙН!

Много вярвам, че този мистичен отбор, който създаде Весела ще напише впечатляваща страница в златната книга на българската и световна Художествената гимнастика. Дано сбъднат мечтите си, но дори и да не успеят, за мен те ВЕЧЕ са ИСТИНСКО БОГАТСТВО ЗА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ С ТЯХ!

Сигурно за много от вас тази история звучи страховито, може и жестоко, но за мен тя е толкова красива, че предизвиква ВЪЗТОРГ В СЕТИВАТА МИ!

Толкова ви обичам и се гордея с вас, красиви, нежни, силни и смели български ДИАМАНТЕНИ МОМИЧЕТА - ВОИНИ!???????!

Вие сте ВЕРНИЯТ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ!??

ДЕРЗАЙТЕ!