Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката на убития Георги в Борисовата градина: Лягам и ставам със студеното му лице. Дано не се е мъчил много Родителите на убития Георги - Валентин и Албена Игнатови, дойдоха за първи път в съда.

Приятелката на ученика му държала ръката, преди да издъхне

“Детето ми лежеше на пейка по гръб в Борисовата градина. Имаше пяна около устата, избърсах я. Целунах го няколко пъти, въпреки че полицаите ми забраняваха. Той беше студен, а аз исках нещо да ми каже”, разказа през сълзи пред Софийския градски съд Албена Игнатова - майка на убития през 2015 г. в Борисовата градина Георги.

Албена и мъжът ѝ Валентин Игнатов дойдоха за първи път в съда на делото за смъртта на Георги и

застанаха очи в

очи със сочения

за убиец на

сина им

Йоан Матев Родителите за първи път се срещнаха и с майка му Сребра Гаджева, която е адвокат на детето си.

Според прокуратурата на 2 юни 2015 г. Матев засякъл случайно Георги в парка, наръгал го с 35-сантиметров нож и избягал. Разследващите предполагат, че мотивът на убийството е грабеж. След почти 2-годишно издирване Матев бе задържан на 22 февруари 2017 г. Издаде го негова съученичка, която го разпознала на записи от камери в медиите.

“Към 11,50 ч Лора ми се обади по телефона на Георги и ми каза: “Георги е наръган! Има рана”. Не можех да повярвам, че това е истина. Бяхме на работа със съпруга ми и тръгнахме към парка”, свидетелства Албена и каза, че си ляга и се събужда със студеното лице на Георги. “Дано не се е мъчил много”, разплака се майката. Заедно с Валентин са родители на общо 4 деца. Последното им се родило след убийството на Георги.

Съдът разпита и гаджето на Георги Лора Крашевска. На нея той се обажда, след като е наръган. “В 11,42 ч ми каза, че ще ме чака пред моето училище “Христо Ботев” до Борисовата градина. Минута по-късно пак ми звънна и ми каза: “Лора, моля те, ела, наръгаха ме!”, спомни си момичето.

Успял само да ѝ промълви, че е на пейка. Вървейки към парка, Лора не затваряла телефона. Търсила го на алея, но го открила край Конната база.

“Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му бе отворен, а до него имаше тесте карти”, обясни Лора. Георги гледал в една точка, имал пяна на устата и си държал ръката на рана в корема, която била от нож. През това време

той издавал

“ужасяващи”

звуци

опитвайки да си поеме въздух. Хъркал. Тя го пипнала за рамото и му държала ръката.

Минути по-късно дошли техен общ приятел, линейка и полиция. Лекарите го обявили за мъртъв.

Че убиецът може да е Йоан Матев, Лора разбрала от момиче на име Стефания Вълчанова. Тя била съученичка на Матев в “Езиков свят”. Това се случило месеци след убийството. Стефания обяснила на гаджето на Георги във вайбър чат, че на 2 юни 2015 г. Йоан не бил на училище. Странното било, че за тази дата директорката на “Езиков свят” му искала извинителна бележка. По принцип в това училище отсъствия се извинявали без много усилия. След смъртта на Георги Йоан Матев влизал от време на време в часовете, пуснал си брада и напълнял. Всичко това Стефания навързала от разкази на нейни съученици. Матев ѝ приличал и на “бягащото момче” край БНР от снимките на МВР.

Четете още:

Затворникът беглец два пъти предаван от близки. През 1997 г. се променя до неузнаваемост като Арсен Люпен

Откриха мъртъв пилота на гръцкия военен самолет, който се опитваше да спре турския си противник

3 жестоки трагедии в живота на семейство с 11 деца

Коментара ()

Вашият коментар