Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Голям вой се надигна по повод коментара ми  за представянето на нашата Непърва дама в Израел! Бях обвинена в хиляди грехове и то, главно от хора, работещи в системата или зависещи от нея.

Главните им доводи:

- Че нямало позиция "Първа Дама" и следователно госпожата можело да си прави каквото си иска

- Че имала съветници и изпълнявала, каквото й се препоръчало

- Че съм й завиждала, женска злоба, заради хубавата й фигура и прочее дивотии

- Че много съм разбирала от ПР и Протокол....

- Че първо аз да съм се погледнела, пък после да съм давала мнения

- Че първо аз да съм се апогледнела, пък после да съм давала мненияала, що за нея нищо не казвам....

- Че Президентът бил супер, а аз така да критикувам жената...

За да си спестя обясненията с всеки един по отделно, ще напиша тука обосновката си и се надявам с това натискът да престане, още повече, че:

- Българската Конституция, която е върховен закон в страната ни, гарантира свободата на словото, лично мнение и заклеймява всякаква цензура!

- В България няма позиция "Първа Дама", което ще рече, че това не е задължение, нито пост, но, ако някое лице, реши да е до половинката си, заемащ отговорен пост, в очите на обществеността това лице автоматически представлява не само партньора си, но и всички, които той/тя представляват. Особено, ако разноските на придружителя се покриват с обществени средства и той разполага със "съветници", специалисти, работещи за/с него или нея. Непървата Дама има избор да не е обществена фигура, както направи госпожа Юлия и тогава никой няма право да обсъжда каквото и да е свързано с нея, но не мисля, че настоящата ситуация е такава.

- Завистта и женската злоба няма дори да удостоя с внимание, защото, който ме познава, знае, че това са пълни глупости. Никога не съм коментирала която и да е обществена фигура, заради физика или личен живот, а само във връзка с публичните й задължения!

- Не претендирам да "разбирам много от ПР и Протокол", знам само, че отделих няколко години да уча усилено тази материя и то при най-добрите в света. Със сигурност има още много да се уча, но знанията, които притежавам, както и гражданската ми съвест, не ми позволяват да си затварям очите за безобразията, които се извършват поради арогантност, незнание, надменност или непрофесионализъм.

- Приятели от Израел с възмущение ми писаха за изявите на Непървата ни дама там, що се касае до облекло и поведение. Въпреки, че Израел е светска държава, там има едно влиятелно ядро от ортодокси, както ги наричат, които са много чувствителни на тема визия и държание.... Добре е все пак съветниците наистина да си напишат домашното и право да съветват.

- Аз как изглеждам в случая няма никакво значение. Когато бъда избрана на обществен пост или изявите ми се финансират от обществени фондове, тогава ще отговарям на хора извън семейството ми за визията си!

- Да, вярно е, че Генерал Радев е най-адекватният Президент, който сме имали от 89 насам, особено що се отнася до ПР, Протокол и комуникиране с обществеността! Единствената ми критика към него беше заради прегръдката му с ББ при полагането на Президентската клетва - нямаше място тази демонстрация....

Сега, ако някой иска да ми държи все още сметка или да ми оказва натиск какво да пиша, моят съвет е, първо да ми стане шеф или поне клиент и тогава ще има донякъде право, ако ми осигурява прехраната, да ми размахва пръст!

Коментарът е от фейсбук