Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нещастният случай станал във врачанското село Търнава  СНИМКА: Архив на автора
Нещастният случай станал във врачанското село Търнава СНИМКА: Архив на автора

Преди 5 г. бащата бил хванат с незаконно оръжие и боеприпаси, отървал се с дисциплинарно наказание

“Ако държавата чрез прокуратурата и съда не си свършат работата, като осъдят подобаващо убиеца на жена ми, ще заведа частно дело срещу шофьора Пламен”, заяви Павел Методиев от врачанското село Търнава.

“Този безразсъден младеж лиши двете ни деца от майка, като я прегази с колата си, а сега се скри вдън земя”, добави Методиев.

Дрогираният 19-годишен шофьор Пламен изгубил управлението над пежото си в понеделник следобед, забил се първо в бетонен стълб на главната улица в Търнава и след това налетял на тротоара върху 35-годишната Миглена Данчева и 58-годишната ѝ свекърва Румяна Шибилева. По-младата жена почина от тежките си рани в линейката на път за спешния център в Бяла Слатина.

Загиналата, която била бременна с третото си дете, бе погребана от близки и роднини в четвъртък. Тя е от най-трудолюбивото семейство в ромската махала, а двете ѝ деца се учели добре в местното училище. Нито Пламен, нито някой от семейството му показа съжаление, казаха роднини на загиналата. Предпочели да се скрият зад високата ограда на дома си в Търнава.

Засеченият за употреба на марихуана водач е син на пътния полицай Володя Георгиев от участъка в с. Борован и учителката в селската прогимназия Даниела Георгиева. И двамата отказват изобщо да разговарят по случая.

Веднага след тежката катастрофа Пламен Георгиев бе задържан за денонощие в ареста на полицията в Бяла Слатина. След излизането си обаче изчезнал от селото, разказаха местните. От прокуратурата пък бяха лаконични, че още тече разследване.

Хората в Търнава не вярват, че причинилият смърт шофьор ще получи справедлива присъда. Мнозина са скептични, че случаят ще стигне до съдебната зала. И припомнят как преди 5 г., когато Володя Георгиев бил спипан с незаконно оръжие и боеприпаси, се отървал само с дисциплинарно наказание.