Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОТ КРИСТИНА КРЪСТЕВА

Да намажем ските на Ска Келер – с такъв призив излезе партията на вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

Оттам пуснаха позиция срещу участието на съпредседателката на групата на Зелените в Европейския парламент в протеста срещу правителственото решение за Пирин в четвъртък. МВнР да обяви Келер за персона нон грата и да я експулсира от България "с камионетка до Капъкуле", отсякоха от НФСБ. От партията описват Келер като "нагла и самонадеяна особа", завършила "университета "Шабанчъ" в Истанбул". Шефката на Зелените в ЕП "каканижела" с "очевидно неадекватен вид" за "оставка на български министър" и "отмяна на решение на суверенното българско правителство". Дръзнала дори да говори за преразглеждане на проекта за магистрала на Кресненското дефиле.

"Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди. Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско", изтъкнаха още от НФСБ. Националистите посочват и, че Келер вече два пъти се месела и давала оценки на български институции. Първият път бил в Пловдив, където поискала България да приеме "повече авантюристи от Близкия изток". Вторият - "в интервю пред Neue Osnabrucker Zeitung зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави да бъдат принудени да ги приемат."