Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трима телефонни измамници са задържани в района на град Ветово в момент на извършване на престъпление спрямо 78 годишна жена от Силистра. Специализираната операция е извършена от служители на сектор „Измами“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и колегите им от Силистра и Русе.

Мъжете са били засечени в центъра на Ветово, докато действат по добре познатия сценарий – искали са съдействие от възрастната жена за провеждане на полицейска операция, с цел задържането на телефонни измамници, като жертвата е хвърлила от терасата на дома си плик с 1 800 лв.

Става въпрос за извършители, а не за т.нар. мулета съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев. Лицата са криминално проявени и са били регистрирани за престъпления включително от същия вид. Наказанието предвижда лишаване от свобода до 10 години за подобен вид престъпление

От полицията съобщават, че всеки ден получават сигнали на граждани за обаждания на телефонни измамници.

Те са много гъвкави, коментира директорът на ОДМВР – Силистра старши комисар Кристиян Петров. При подобен род престъпления използват сим-карти на чужди оператори или мобилните клетки на територията на Румъния и Сърбия, най-често. Добри психолози са, допълни прокурор Желев, и се ориентират добре в обстановката, когато попаднат на граждани с по-лабилна психика. Според него нямат никакво значение имуществения или образователни ценз.

Извършено е претърсване и изземване на мобилни апарати и сим-карти от домовете на тримата задържани. Шината на 32 г., Малкия Келеш на 38 г. и 23-годишния Г.Г са конвоирани до Силистра, а доказването на престъплението е поверено на Районната прокуратура.