Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Плажът край градчето Ретимно на о. Крит, на който била открита мъртвата Марияна. Снимка: cretapost.gr.
Плажът край градчето Ретимно на о. Крит, на който била открита мъртвата Марияна. Снимка: cretapost.gr.

В петък миналата седмица на плажа на гръцкия град Ретимно на остров Крит била открита мъртва жена, изхвърлена от морето. При разследването на местната полиция се установило, че трупът е на 50-годишна българска гражданка, която отскоро била жителка на крайбрежния град. След извършената аутопсия се оказало, че причината за смъртта на жената е удавяне и не са открити следи от насилие, съобщи сайта cretapost.gr.

Наше репортерско разследване установи, че удавничката е жителката на циганската махала във врачанското с. Попица Марияна Маринова. Известната като Меди в селото жена отишла на гурбет на Крит през лятото на миналата година. Грижела се за възрастни жители на Ретимно и няколко пъти се връщала в родното си село, но после пак отивала да работи на о. Крит.

Според нейни близки тялото на загиналата стои все още в моргата на Ретимно, а гръцките власти на острова са поискали 3000 евро, за да я транспортират в България. Братът Пламен заяви, че семейството не разполага с такива пари и ще търси съдействие от нашите власти, за да може сестра му да бъде погребана в Попица.

Дъщерята на удавилата се Джулия и близките й не вярват на официалната версия, че 50-годишната жена се е удавила сама. Според тях може би пръст в смъртта на Марияна има циганин от Пловдивско, с когото имала отскоро връзка, пращала му пари от Гърция и го чакала да отиде при нея в Ретимно. Според друга версия циганката от Попица се забъркала във връзки с албански контрабандисти на острова, които може да са я ликвидирали.