Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: БНТ
Кадър: БНТ

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред БНТ, че няма да спре да удря срещу олигархията. Това бе направено в контекста, че хотелите по летните курорти са вече резервирани.

"90-95% от 5-звездните бази са заети. Друг е въпросът откъде Министерството на туризма има тази информация и дали това не говори за една обвързаност със собствениците на големите хотели. Бих желал министерството да се обвърже и с малките и средните собственици на хотели, защото те предлагат огромна част от туристическите услуги. Разбирате за какво говоря. Няма да спра да блъскам, да удрям върху олигархията", заяви Симеонов.

"Не съм стъпвал в Банско през последните месеци, не съм скиор, нищо не разбирам. Но съм бизнес човек, предлагам да подпомогнем бизнеса там", каза той. И мина на други теми.

Недоволен съм от липсата ни на кадри в енергетиката, защото според споразумението с ГЕРБ, трябваше да има еднакъв брой кадри, защото отговорността е обща. Така или иначе за изминалите 9 месеца това участие го няма то приключва  на ниво заместник-министър. Това заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

"Нямаме никакво участие в енергетиката. Нямаше да поставя този въпрос, ако в края на миналата седмица не научих за едно, според мен, скандално назначение. Променя се управлението на ЕСО,в което ще се усвояват крупни суми пари. Това предизвика моята реакция.  Изведнъж се сменя целият брой на директорите, бе всякакво съгласуване с коалицията", заяви той

"Там се поставят лица, които са меко казано компрометирани. Такъв пример е Антон Славов, който е уволнен през 2010 г. за несправяне с работата. Сега в момента той е свеж човек на 71 години. Най-вероятно ще стане ръководител на управителния съвет", обясни Симеонов.

"В новия управителен съвет има едни такива кадри, които няма как да премълчим. В енергетиката почти нямаме кадри, а накрая ще носим отговорността заедно. Така както заедно ще сме отговорни за една меко казано криминална сделка за 2,4 млн. варовик за "ТЕЦ- Марица изток 2"", каза още той.