Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Село Бъркачево, Врачанско. Снимка от архива на автора.
Село Бъркачево, Врачанско. Снимка от архива на автора.

Жена от ромската махала на врачанското с. Бъркачево се заляла с бензин и се подпалила след скандал с мъжа си, който редовно я биел. 57-годишната Павлина Демирова опитала да се самоубие чрез огън в дома си и само намесата на съседи попречила на пламъците да обхванат цялата къща.

Съседката Елка Цветанова чула виковете на подпалилата се и като видяла огъня се обадила веднага в полицията. От Враца бързо пристигнала линейка, която откарала пострадалата директно в клиниката по изгаряния в столичния институт „Пирогов”. Според лекарите жената е с около 85 процента изгаряния по цялото тяло и има опасност за живота й.

На място в Бъркачево пък веднага пристигнал полицейски екип, който започнал разследване по случая. В къщата ченгетата открили празна бутилка от 1.5 л с мирис на бензин.

Криминалистите разпитват съпругът на запалилата се Съби, който отрекъл да е съпричастен към подпалването на Павлина. Според хората от Бъркачево Съби злоупотребявал с алкохола и често пребивал жена си , която бягала при съседи или близки, но после отново се връщала.

Разбрали за трагедията повечето жители на махалата в Бъркачево подозират, че Съби е посегнал на жена си и я подпалил умишлено. Съседи твърдят, че мъжът бил страшно ревнив и не пускал Павлина да иде дори до близкия квартален магазин.

"Съби не беше лош човек, но се промени много и се пропи тотално, особено в последно време, разказа близък до семейството. - Преди десетина години почина най-голямата дъщеря на семейството и от тогава този човек се промени. Не можа да понесе загубата, затвори се в себе си и често правеше на Павлина скандали и по незначителни поводи."