Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаха бивш зам.-кмет на Белово за незаконна дървесина СНИМКА: Pixabay

"Бившият зам.-кмет на Белово Иван Кехайов е бил задържан за незаконен добив и превоз на голямо количество дървесина" , съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Заедно с него в ареста са и двама шофьори на камиони - Георги Б. и Димитър П., също от Белово.

Около 19 ч. в сряда на изхода на Белово екипи на полицията и горски служители са спрели и задържали 2 камиона " Волво", натоварени с 42 трупи бял бор. Установено е, че боровете са били отсечени в местността " Султанка" над родопското градче. Шофьорите на тежките машини са представили пред разследващите редовни позволителни за превоз на дървесината, но за количество, значително по-малко от натовареното. Организатор на превоза на дървесината е бившия зам.-кмет на Белово Иван Кехайов, които е и действителен собственик на камионите.

Кехайов, който в Белово е известен с прякора си Кифлата, бе временен зам.- кмет на общината през 2005 година. Името му често е замесвано в скандали и обвинения за незаконен добив на дървесина от общинските гори на Белово.

Коментара ()

Вашият коментар