Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От полицията оповестиха, че причината за трагедията на пътя между врачанските села Девене и Борован е техническа неизправност на автомобил „Пежо”. Каква точно обаче в бюлетина на ОД на МВР във Враца не посочват.

Пътували по същото време очевидци пък твърдят, че минута преди сблъсъка гръмнала дясната задна гума на „Пежо”-то. Вследствие на това колата станала неуправляема, навлязла в насрещното платно и в нея се забил "Фолксваген", в който пътували две семейства от Козлодуй.

Четирима загинаха на място след жесток челен сблъсък между врачанските села Борован и Девене, а един почина в линейката на път за болницата. „Пежо” , в което пътували четирима, внезапно се завъртяло на шосето, навлязло в насрещната лента и в него се забил пътуващ към Козлодуй „Фолксваген поло”. Катастрофата стана малко преди обед в понеделник на най-дългия прав участък от ремонтираното неотдавна шосе.

Сблъсъкът бил толкова силен, че френското возило изхвърчало в крайпътната канавка. На място от жестокия удар загинали 49-годишната съпруга на водача на френската кола Ирена Петрова, 17-годишната им дъщеря Тоника Иванова и 18-годишният приятел на момичето Павлин Георгиев от Етрополе, които седял до шофьора в колата. Екипи на полицията и пожарна вадили близо 30 мин. хората изпод смачканите ламарини, докато лекарите от две линейки се борели за живота им с електрошокове.

Смъртта на тричленното семейство покруси с. Девене навръх Рождество Христово. Известният в селото като Пантич баща на загиналото момиче работел като шофьор на микробус в хлебарската фирма „Дигант” и бил уважаван като изключително отговорен човек. Той има и жилище във Враца, но няколко години живял със семейството си в София. Наскоро всички се завърнали в къщата на Ирена в Девене. Загиналата им дъщеря учела във врачанската гимназия „Васил Кънчов” , а съучениците й изпълниха социалните мрежи с жалейки след трагедията.

При жестокия сблъсък загинала и 57-годишната Лили Т. , която пътувала до шофьора на немската кола. Водачът й Пламен бил тежко ранен, а според лекарите от врачанската болница вече няма опасност за живота на 33-годишния мъж, който претърпял няколко операции. Той бил настанен в хирургично отделение на болницата с фрактура на десен глезен и комоцио. Не е бил изпробван за алкохол заради тежкото му състояние, казаха от полицията.

Ще погребват цялото загинало семейство в с. Девене, съобщи кметът на селото Николай Мицов. Според близките на покрусената фамилия все още не е насрочена датата за най-тъжния ритуал, тъй като няма яснота кога телата на загиналите ще бъдат освободени след аутопсията им във врачанската съдебна медицина.

Тъй като Ирена Петрова има още трима братя, а единият от тях живее и работи в Испания, е възможно погребението да се отложи за края на седмицата. Близките на съпруга й Планимир Иванов от Враца нямали нищо против той да бъде положен в обща гробница със съпругата и дъщеря си Тоника.

Загиналите на място Тоника и приятеля й Павлин. Снимка: Фейсбук
Загиналите на място Тоника и приятеля й Павлин. Снимка: Фейсбук
Загиналата  49-годишна Ирена Петрова. Снимка: Фейсбук
Загиналата 49-годишна Ирена Петрова. Снимка: Фейсбук