Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката на убитата 7-годишна Дамла Садет Муса
Майката на убитата 7-годишна Дамла Садет Муса

Майката на убитата 7-годишна Дамла - Садет Муса е била изведена от ареста и откарана в дома си късно вечерта снощи под охрана за следствен експеримент. След това е била върната обратно в ареста, казаха пред "24 часа от прукуратурата. По-рано Нова тв съобщи, че е била освободена, но това се оказа невярно.

Жената бе обвинена, че е оставила непълнолетната си дъщеря без надзор. Оказва се, че е единствената задържана по случая, над който усилено работят криминалисти и прокуратура. 

Късно снощи в Момчилград е извършен следствен експеримент с участието на Садет Муса. Жената вървеше като в транс и отказа да говори с журналистите, съобщи Би Ти Ви.

Днес се очакват резултатите от ДНК експертиза, назначена по делото за смъртта на детето. Назначени са още 2 експертизи, които може да хвърлят светлина върху случая.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров каза, че кръгът на заподозрените се стеснява с всеки изминал час. Дали ще има обвиняем за убийството още не е ясно.

Майката на Далма бе задържана, но тя е обвинена за това, че е оставила само детето си без надзор.

В целия град се говори, че майката на Далма е изключителен човек и се грижи за детето си. Хората се молят да не е тя, каза жена от Момчилград.

"В този случай има да се извърши изключително сложна отговорна работа. Лесен случай няма. Много факти играят решаваща роля, за да се определи каква е мотивацията и как е извършено убийството", каза топкриминалистът Ботьо Ботев.

"Насоката на работа, когато се работи както трябва, лесно ще се разплете. Това убийство вероятно е от кръга на убитото детенце", каза Ботев.

Той припомни случая с убития 3-годишен Пепи в София, за чието убийство бе обвинена майката, но после делото срещу нея бе прекратено. Първоначално се смяташе, че 3-годишното момченце е отвлечено, а после се оказа, че е удушено.

"Ако случаят не бе разкрит толкова бързо, правителството на Костов щеше да падне", каза Ботев.

Очаквайте подробности.