Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По обяд много момчилградчани се събраха в парка на града, който е в непосредствена близост до блока на семейство Муса СНИМКИ: Авторът
По обяд много момчилградчани се събраха в парка на града, който е в непосредствена близост до блока на семейство Муса СНИМКИ: Авторът

В първия работен ден след убийството на 8-годишното дете в дома му напрежението в Момчилград започна да расте.

 В градчето живеят около 8 000 души и жителите му се познават поне по физиономия. Основните притеснения на момчилградчани са свързани с децата им. Родители признават, че не смеят да пуснат децата си сами навън.

"Водихме ги сутринта на училище, а на обяд ходихме да си ги приберем", разказаха майки. Децата, които са свикнали да се разхождат свободно сами по улиците на града, сега питали какво се е случило, че не могат да го правят отново.

Опасенията на родителите са, че престъплението може да е извършено от човек с психически отклонения или дори педофил. Липсата на информация за случая от институциите допълнително нагнетяваше напрежението в града. Извършеното тежко престъпление дори не фигурираше в ежедневния бюлетин на полицията. По обяд много момчилградчани се събраха в парка на града, който е в непосредствена близост до блока на семейство Муса. Те настояваха за бързо разкриване на убиеца на Дамла и декларираха, че ако това не стане до дни ще организират протести.