Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турският президент Реджеп Ердоган  СНИМКА: Ройтерс
Турският президент Реджеп Ердоган СНИМКА: Ройтерс

С голяма агония се очаква посещението на турския президент в Тракия. След бурните разговори вчера в Атина. Всички погледи са обърнати натам. Дипломатически източници и представители на правителството не крият своето безпокойство и се надяват да се избегнат инциденти и посещението да бъде в контекста на това, което е договорено.

Въпреки това, на фона на разигралите се дипломатически епизоди през последните часове те признават, че е наивно да се очаква, че султанът ще зачете договорените условия. Макар да посочват, че Атина упражнява европейска дипломация, нещо, което не се приема от другата страна, като се има в предвид непредсказуемия характер на Ердоган всички сценарии са очаквани.

Турското консулство в Комотини е направило организация в последните дни и ще мобилизира около 15 000 мъже за зрелищното посрещане на Султана пред джамията Кир Махал, където ще участва в петъчната молитва. В същото време има информация за пристигащи негови фенове в Комотини с автобуси от Турция, които също ще участват в посрещането му. И всичко това, предизвиква безпокойство в гръцкото правителство за екстремни ситуации.