Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: SOOC/ INTIME/ Eurokinissi
Снимки: SOOC/ INTIME/ Eurokinissi

Под предлог, че не се чуства добре съпругата на турския президент Емине Ердоган отложи плануваните срещи в Атина. По програма първата дама на Турция имаше насрочена за среща със съпругата на гръцкия президент Прокопис Павлопулос и партньорката на премиера Алексис Ципрас, с която трябваше да посетят Акропола.
В същото време дипломатически източници посочват, че Турция е изразила неудобството си от отношението на гръцкия президент и не се изключва възможността отменянето да е от съображения за сигурност.

Публични коментари предизвика и желанието на турската страна вечерята на Султана (както наричат Ердоган) да бъде приготвена от неговия турски готвач. Предложението обаче е отказано от гръцка страна, тъй като се смята за обида към гръцкия шеф, който ще приготвя храната за вечерята.

Гърците трябва да бъдат много внимателни с менюто, например не бива да се сервира свинско, тъй като делегацията се състои от мюсюлмани. Освен това турският президент ще се задоволи само с вода или студен чай като напитка, докато поканените гърци ще консумират вино.

На официалната вечеря освен премиера Ципрас и съпругата му, ще присъства и лидерът на опозицията Кирияку Мицотакис със съпругата си.

Президентската двойка на Турция пристигна с неизброим брой куфари и костюми за президента. Впечатление правят разположените турски командоси по центъра, сред които има и млади момичета.