Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2г. условно за бивш шеф на болницата в Пазаржик, ощетил я с над 900 хиляди лева Съдебна палата Пазарджик СНИМКА: google street view

Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен бившия директор на областната болница в Пазарджик д-р Пенко Кацарски за това, че е ощетил здравното заведение с 908 452 лв. и го осъди на 2г. лишаване от свобода - условно.

Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок. Бившият болничен шеф сключил неизгодна сделка за инженеринг за енергийна ефективност на болницата, с което нанесъл щета в размер на 318 457лева. Освен това в качеството му на изпълнителен директор в периода 2012-2013г. д-р Кацарски не е положил достатъчно грижи при управление на повереното му имущество, с което е нанесъл вреда с други 589 995 лева.

Той е бил длъжен за извършените мероприятия по енергийната ефективност на болницата да връща вложената инвестиция от получената икономия. За периода е имал право да се разпорежда с постигнатата икономия в размер на 278 693 лв., а той се е разпоредил със сума в размер на 868 688 лева. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Коментара ()

Вашият коментар