Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов представи актуалната пътна обстановка към момента
Председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов представи актуалната пътна обстановка към момента

В момента затруднения по автомагистралите няма, сега работят над 350 машини за почистване на снега, след като тази нощ към 4 часа започнаха обилни снеговалежи в област София и постепенно в други области. Това каза председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов.

В проходите "Предела", "Рожен", "Превала" и "Троянски проход" движението за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета е ограничено. Рискови участъци са високите проходи като "Петрохан", "Троян-Кърнаре" и "Шипка" както и Рило-Родопската област, където също има високи проходи над 1000 метра.

"Сутринта преди да започнат снеговалежите на автомагистрала "Хемус" поради заспиване тежкотоварен автомобил направи катастрофа преди виадукт "Елешница". Участъкът вече е разчистен и сега няма затруднения на магистрала "Хемус", обясни Дончо Атанасов. Той допълни и че всички ремонти по магистралата вече са завършили - от днес функционира участъкът около 51-ви километър, пуснат е и тунел "Витиня". Автомагистрала "Люлин" също работи нормално.

Дончо Атанасов поясни, че две машини почистват около прохода "Петрохан", 1 от софийската част и една от монтанската. От софийската част обаче почистването става по-бавно, защото тя все още не е ремонтирана. Предстои тя да бъде оправена през следващата година. 

"С министър Нанков заминаваме след половин час на инспекция на "Петрохан" да видим как върви поддръжката."

Дончо Атанасов апелира при никакви положения шофьорите да не тръгват с летни гуми и да се движат с предвидима скорост.