Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: АРХИВ
СНИМКИ: АРХИВ

Китаристът се бори с деменцията в последните 3 години

Легендарният китарист Малкълм Йънг, който е един от основателите на рок групата AC/DC, почина на 64-годишна възраст вчера, след като 3 години се бори с деменцията.

“С най-дълбока скръб ви информираме за смъртта на Малкълм Йънг - любим съпруг, баща, дядо и брат. Малкълм от няколко години страдаше от деменция и почина спокойно в събота, заобиколен от семейството си”, с тези думи близките на музиканта съобщиха за кончината му.

AC/DC също изрази уважението си към Йънг, като публикува в официалния си фейсбук профил негова снимка, към която написа: “Днес с дълбока тъга AC/DC трябва да обяви, че Малкълм Йънг си отиде.

Той заедно с Ангъс

е основател и

създател на групата

С огромна отдаденост и ангажираност той беше движещата сила зад групата. Като китарист, композитор и визионер беше перфекционист и един уникален човек. Винаги беше решителен в действията си и казваше точно това, което мисли. Той се гордееше с всичко, което постига. Неговата лоялност към феновете беше ненадмината”. В написването на текста се е включил и брат му Ангъс. Той добавя: “Трудно е да изразя с думи какво значеше за мен. Връзката, която имахме, беше уникална и много специална. Той оставя зад себе си огромно наследство, което ще живее вечно. Малкълм, справи се добре”.

Йънг е роден в Глазгоу, Шотландия, но през 1963 г. емигрира със семейството си в Австралия. 10 години по-късно той заедно с по-малкия си брат Ангъс основава култовата рок банда AC/DC. Той

пише много от

парчетата

на групата на сцената изпълнява едни от най-мощните китарни рифове.

Йънг е неразривна част от бандата от създаването ѝ до април 2014 г. Тогава обяви, че ще си вземе кратка почивка, за да се лекува от деменция. Няколко месеца по-късно болестта окончателно го сваля от сцената. Неговото място в AC/DC заема племенникът му Стиви. “Очевидно ни липсва Малкълм”, казва вокалът на AC/DC Брайън Джонсън през юли 2014 г. и допълва: “Той е боец. В болницата е, но е боец. Стискаме палци състоянието му да се подобри... Стиви, племенникът на Малкълм, е великолепен, но когато работиш, знаейки, че някой от колегите ти не е добре, е трудно. Но съм сигурен, че Малкълм е вкоренен във всеки един от нас.”

Стиви е син на най-големият от братята Йънг - Стефан. Той успешно влиза в кожата на Малкълм през 1988 година, който в това време

се бори с

алкохолизма

Стефан го замества по време на турнето Blow Up Your Video. Повечето от феновете на групата дори не забелязали разликата, защото братята много си приличали. Малкълм се бори със зависимостта си от алкохола няколко месеца. След това се връща в групата и остава трезвен до края на житейския си път. “Това не ме изненада. Когато Малкълм си науми нещо, го прави”, казва Джордж Йънг, който е най-големият от братята Йънг и дълго време е продуцент на AC/DC.

Малкълм Йънг е член на легендарната рок група от създаването  през ноември 1973 г. до пенсионирането си поради здравословни проблеми пред 2014 г.
Малкълм Йънг е член на легендарната рок група от създаването през ноември 1973 г. до пенсионирането си поради здравословни проблеми пред 2014 г.
Основните членове на легендарната рок група с Малкълм Йънг (вляво)
Основните членове на легендарната рок група с Малкълм Йънг (вляво)