Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откриването на изцяло обноявната от държавата зала "Фестивална", която вече се нарича "Асикс Арена" СНИМКИ: Йордан Симеонов
Откриването на изцяло обноявната от държавата зала "Фестивална", която вече се нарича "Асикс Арена" СНИМКИ: Йордан Симеонов

Нека г-жа Нинова покаже нещо, което е съградила под нейно ръководство. Ние това правим всеки ден, заяви премиерът Бойко Борисов по повод думите на лидерката на БСП Корнелия Нинова от петък в парламента, че е страхливец. Няма да ми развалите настроението с въпроси за госпожата, отсече Борисов на откриването на изцяло обноявната от държавата зала "Фестивална", която вече се нарича "Асикс Арена".

"След като са знаели за този одитен доклад, служебното правителство на президента Радев да бе уволнило генерал Петров от ВМА. Аз нито знаех за него, нито ми е бил предаван с документите, но ние като морален жест приехме оствката му. В същото време в парламента стоят хора, които са замесени в наркотрафик, купуване на гласове и то от затворници и които наричат българите дебили", допълни премиерът. 

"Каквото се изисква от нас по отношение на базата на ЦСКА сме го направили, заяви Борисов по повод предстоящият търг за стадион "Българска армия". "Отборът им се развива много добре и играе страхотно. Вижда се, че битката за титлата в първата тройка е доста сериозна. ЦСКА е отбор, който може да подържа 3-4 клуба. Навремето национали бяха резерви на националите в ЦСКА", каза още премиерът на въпрос, че имало и втори отбор с тази абревиатура.

Той отстъпи правото да прережат лентата на новата зала на топатлетките ни Ивет Лалова и Габриела Петрова.

"За първи път в тази зала видях лекоатлетическо състезани и заради това се развълнувах толкова днес. Тогава се заплаих по този спорт.", заяви Ивет Лалова. 

Премиерът Борисов и министърът на спорта Красен Кралев получиха най-високите отличия на европейската асоциация по лека атлетика от нейния първи вицепрезидент Добромир Карамаринов, който е шеф и на родната централа по този спорт.

"Благодаря ви много, че спазихте мъжката си дума и възтановихте тази зала, която от 60 години не беше ремонтирана, заяви Карамаринов.

"От догодина започва възстановяването и на близкия до залата стадион "Академик", който ще бъде изцяло за лека атлетика. За това са предвидени 4 млн. лева", обясни Красен Кралев.

До момента правителството на Бойко Борисов са инвестирали 300 млн. лева в спортна инфраструктура. Ударно ще бъде завършена и "Арена Бургас", за да може федерацията да кандидатсва за европейско първенство в зала. Очаква се да приключи през 2018 г. 

Красен Кралев, Бойко Борисов и Добромир Карамаринов.
Красен Кралев, Бойко Борисов и Добромир Карамаринов.
Добромир Карамаринов, Красен Кралев и Бойко Борисов.
Добромир Карамаринов, Красен Кралев и Бойко Борисов.