Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребитият Емил Марков.
Пребитият Емил Марков.

С условна присъда се отърва Валентин Петков-Вачо от врачанското с. Търнава, който в края на август преби жестоко свидетел по делото в спецсъда срещу кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Присъдата срещу Петков, който смля от бой Емил Марков е на районният съд в Бяла Слатина, а биячът се призна за виновен в побоя и сключи споразумение с прокуратурата. Наказанието му е една година затвор с отложено изпълнение на присъдата за срок от 4 години.

Емил Марков бе брутално пребит с метална тръба пред дома си в село Галиче. След зверското меле потърпевшият с пукнат череп, счупена ръка и множество други травми бе настанен за лечение в плевенска болница с опасност за живота.

Малко след нападението, близките на Марков заявиха, че той е бил заплашван и притискан да се откаже да свидетелства против Чоков. Въпреки побоя той успя да се яви пред спецсъда и разказа пред състава за тормоза, на който бил подложен от Ценко Чоков и хората му и за последните събития в селото, при които гардовете от охранителната фирма на техните имоти се опитали да го отстранят от делото.